Get answers quicker by searching

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

In this Discussion

Autoresponder not going out
  • Hi Ben,

    I just setup my first Sendy install, doing testing so that I can get a customer setup with their own installation.

    I'm having a problem with the autoresponder sending out emails.

    My cron is setup to run every minute, I've also tried running it by hand it seems to be running fine.

    */1 * * * * root php /var/www/sendy.webpowerandlight.com/docroot/autoresponders.php > /dev/null 2>&1

    Initially I setup my autoresponder to do immediately, 1 minute, 2 minute, 3 minute. I also tried setting it up in 5 minute increments.

    I'm getting sporadic results and often not getting messages. It shows that on the dashboard the emails are not going out so it doesn't appear to be a deliverability problem.

    I was tracing through the code and noticed that the time has to match exactly in order to send.

    I am running on a VPS with PHP 5.4.11, and wondering if it's possible I'm running into some kind of timezone/VPS time issue.

    Thanks in advance,

    Dave

  • 3 Comments
  • Vote Up0Vote Down BenBen
    Posts: 3,484Sendy support

    Hi @davidjbullock,

    First of all, your cron job timing should always be */1 * * * *, if you change it to something else, autoresponders will not work.

    Secondly, can you try setting your timezone in Settings to your local timezone?

    Thanks.

    Ben

  • Hi Ben,

    All my timezone were set to my local time, the same as my php.ini and system.

    I think I got it working reliably; I changed my cron to:

    * * * * * root wget http://sendy.webpowerandlight.com/autoresponders.php -O /dev/null > /dev/null 2>&1

    • Dave
  • Vote Up0Vote Down BenBen
    Posts: 3,484Sendy support

    Cool, that will work too.

    Ben

This discussion has been closed.
All Discussions